mattenkar,e-mattenkar,wapeningsstaal,bouwstaalmatten,betonijzernetten,vlechter,dekker

De Mattenkar is speciaal ontwikkeld voor het vervoer van betonstaalmatten op de bouwlocatie waar geen kraan of andere hijsmiddelen gebruikt kunnen worden. Door speciale plaatsing van de wielen is het zeer eenvoudig om de Mattenkar te trekken of te duwen.

Betonstaalmatten worden met de Mattenkar niet meer getild maar verplaatst als een gewone kruiwagen. Hierdoor is een sneller, eenvoudiger en goedkoper mattentransport mogelijk. Met de Mattenkar kunnen bouwstaalmaten t/m 225 kg door één vlechter worden verplaatst. Door gebruik te maken van 2 Mattenkarren helpen de twee vlechters elkaar om de betonstaalmatten op de Mattenkar te schuiven. Op de plaats van afleggen helpen ze wederom elkaar om de bouwstaalmatten op de juiste plaats te leggen. Hierdoor maar 2 personen het verplaatsen van de matten

Ergonoom Martin Kunst van Inspectie SZW legt uit waarom de Mattenkar de voorkeur heeft boven het tillen met meerdere personen. “Bij dit zogenoemde teamtillen is het moeilijk vast te stellen wat elk individu afzonderlijk te verduren krijgt. Mensen verschillen onderling in fysieke kracht, dus de één compenseert het gebrek aan kracht van de ander. Bovendien hebben de voorste twee het zwaarder doordat zij de last moeten sturen. Een wapeningsnet weegt gemiddeld 100 kg. Door deze factoren overstijgt het gewicht regelmatig het gemiddelde van 25 kg per persoon.”

De Mattenkar op tempex/polystyreen, door elektrische aandrijving kan met één hand worden gereden.

 

mattenkar,e-mattenkar,wapeningsstaal,bouwstaalmatten,betonijzernetten,vlechter,dekker
mattenkar,e-mattenkar,wapeningsstaal,bouwstaalmatten,betonijzernetten,vlechter,dekker